1 min

Het populaire spel Minecraft is sinds deze week beschikbaar op Windows Phone. Microsoft nam ontwikkelstudio Mojang onlangs over en daarmee leek de komst van een Windows Phone-app al zo goed als zeker.

Minecraft Pocket Edition is al lange tijd beschikbaar voor Android en iOS, maar Windows Phone-gebruikers bleven vooralsnog in de kou staan. Microsoft nam ontwikkelstudio Mojang in september over, waarmee het wel duidelijk leek dat er alsnog een Windows Phone-variant van het spel zou worden uitgebracht. Sinds deze week is Minecraft Pocket Edition te koop in de Windows Store.

In Minecraft kan je als speler aan de slag gaan in een zeer karakteristieke wereld, waar je je creativiteit vol de loop kunt laten gaan. Het spel heeft van zichzelf geen hoger, de speler kan dan ook zelf bepalen wat dat dan wel moet zijn. Met behulp van gereedschap is het mogelijk om allerlei kubusvormige blokken te delven en daar weer andere dingen zoals huizen of wapens mee te bouwen.

Minecraft Pocket Edition is te vinden in de Windows Store en kost 5,99 euro. Je apparaat moet wel minstens van Windows Phone 8.1 voorzien zijn, en een schermresolutie van 480 bij 800, 720 bij 1280 of 768 bij 1280 pixels hebben.