1 min

Facebook heeft een grote update voor Graph Search aangekondigd. Dankzij deze update kunnen gebruikers makkelijker zoeken naar statusupdates van mensen en pagina’s.

Het zal je als Facebook-gebruiker waarschijnlijk al wel eens gebeurd zijn dat je aan vrienden een leuk bericht wilt laten zien, maar niet meer precies weet wie het geplaatst had. Dan kon je er voorheen voor kiezen om hard na te denken wie dat dan kon zijn, of eindeloos gaan zitten scrollen, totdat je het bericht gevonden had.

Maar met een update van Facebook komt daar een einde aan. Met enkele steekwoorden moet je een bericht weer makkelijk tevoorschijn kunnen toveren. Weet je dus nog ongeveer waar het bericht over ging, dan moet je het terug kunnen vinden, maar Facebook helpt je ook nog een handje met behulp van suggesties.

De update van Graph Search is bij uitstek bedoeld voor de mobiele app van Facebook, maar is ook op de desktop bruikbaar. De iOS-app zal binnenkort een update ontvangen, Android-gebruikers moeten langer wachten. Vooralsnog is de update helaas alleen beschikbaar voor gebruikers uit de Verenigde Staten. Wanneer de update wereldwijd wordt uitgerold is niet bekend.