1 min Applications

WhatsApp weigert gebruikers van apps van derden de toegang

Het lijkt erop dat WhatsApp is begonnen met een kruistocht tegen applicaties van derden, die toegang bieden tot WhatsApp’s chatdienst Gebruikers die bijvoorbeeld WhatsApp Plus gebruiken, wordt de toegang ontzegd.

Net als Snapchat lijkt WhatsApp zich te willen distantiëren van apps van derden die toegang bieden tot de functies van de chatdienst. Gebruikers die WhatsApp willen gebruiken via de app WhatsApp Plus of WhatsAppMD kunnen dat niet langer, omdat de toegang wordt geweigerd.

Gebruikers die met deze onofficiële applicaties toegang proberen te krijgen tot WhatsApp krijgen te maken met een blokkering van 24 uur, omdat zij de gebruikersovereenkomst schenden. Er zijn mensen die een app van een derde partij gebruiken omdat deze meer functionaliteit biedt, maar WhatsApp kan de privacy en veiligheid daarvan niet garanderen.

Om niet opnieuw geblokkeerd te worden, moet de officiële WhatsApp-applicatie geïnstalleerd worden, maar eerst moet de gestelde periode uitgezeten worden. De maker van WhatsApp Plus heeft wel aangegeven aan een oplossing te werken.

Bron:WhatsApp