2min

Microsoft heeft vandaag Office uitgebracht voor Android-tablets, er was al een tijdje een beta-versie beschikbaar, maar nu is Office voor Android stabiel genoeg om uit de beta te halen. Word, Excel en Powerpoint zijn nu gratis te gebruiken op Android-tablets.

Microsoft is in rap tempo ook de andere mobiele platformen aan het veroveren met zijn apps. Vorig jaar maart verscheen Office voor de iPad, nu is het de beurt aan de Android-tablets. Microsoft heeft Office voor Android-tablets al enige tijd getest met een beta-versie, begin deze maand kwam deze beta-versie van Office voor iedereen met een Android-tablet beschikbaar. Alle kinderziektes zijn kennelijk al uit de software verdwenen want vandaag lanceert Microsoft al de stabiele versie.

Iedereen met een Android-tablet kan nu gratis gebruik maken van Word, Excel en Powerpoint. Qua functionaliteit kom je een heel eind met deze versie, maar wil je echt een breed scala aan mogelijkheden dan moet je upgraden naar een Office 365-abonnement. Hoewel Microsoft het Office-pakket gratis beschikbaar stelt verdient het dus geld aan de mensen die besluiten te upgraden naar een Office 365-abonnement. Dat kosten voor een dergelijke abonnement liggen op 99 euro per jaar.

Wel stelt Microsoft enkele strenge systeemeisen aan de Office-applicaties, zo moet de tablet beschikken over Android 4.4 KItKat en minimaal een 7 inch scherm en maximaal een 10,1 inch scherm. Daarmee vallen een hele hoop Android-tablets nog buiten de boot, aangezien veel goedkopere tablets nog niet op Android 4.4 KitKat draaien. Android-tablets met een scherm groter dan 10,1 inch zoals de Samsung Galaxy NotePro 12.2 (review) kunnen wel gebruik maken van Office voor Android, maar alleen in combinatie met een Office 365-abonnement.

Android-tablets die beschikken over een Intel-chip worden op dit moment nog niet ondersteund, maar dat moet binnen drie maanden zijn opgelost.

Word, Excel en Powerpoint zijn nu te downloaden in de Google Play Store.