2min

Apple is momenteel druk bezig met het bouwen van een nieuwe streaming muziekdienst waarbij gebruik wordt gemaakt van de technology van Beats Music. Dat meldt althans Mark Gurman van 9to5Mac. Apple wil de muziekdienst integreren in iTunes moet zelfs beschikbaar komen voor Android.

Dat Apple aan een streaming muziekdienst werkt zoals Spotify mag geen verrassing zijn na de overname van Beats. Gurman meldt dat Apple inmiddels in een vergevorderd stadium is waarbij de zoekfunctie in zowel iTunes als de collectie van Beats zal zoeken. De streaming muziekdienst zal een onderdeel worden van iTunes en beschikbaar komen via een app voor iOS, Apple TV en ook voor Android. Dat laatste klinkt niet echt geloofwaardig maar Gurman is over het algemeen redelijk betrouwbaar. Apple en het bouwen van een Android-app klinkt als vloeken in de kerk.

Wat verder interessant is, is dat Apple op prijs zou willen concurreren, wederom iets wat je niet zou verwachten van het bedrijf in Cupertino. Bij Spotify betaal je 9,99 euro per maand voor een premium-abonnement, Apple zou willen inzetten op 7,99 euro per maand.

Apple zou dankbaar gebruik maken van de technology van Beats Music zoals activiteiten, mixen en afspeellijsten, maar verder zou alles overboord gegooid zijn. De kleuren zwart en rood van Beats Music zouden volledig zijn verdwenen en alle onderdelen zouden opnieuw door Apple zijn ontworpen. De Beats Music Accounts zullen uiteindelijk ook verdwijnen en worden samengevoegd met een Apple ID.

De nieuwe muziekdienst moet dit jaar nog beschikbaar gaan komen, wanneer is echter onduidelijk. Het meest voor de hand ligt tijdens de World Wide Developers Conference van Apple in juni.