2min

Apple zou overwegen om later dit jaar de nieuwe streaming muziekdienst toe te voegen aan alle iOS-apparaten middels een tussentijdse update. Apple zou niet willen wachten tot iOS 9 maar de muziekdienst al willen toevoegen met iOS 8.4. Dat melden bronnen aan 9to5mac.

Apple heeft op dit moment maar liefst vier iOS-versies in ontwikkeling, iOS 8.2, iOS 8.3, iOS 8.4 en iOS 9.0, hopelijk weet het bedrijf de versies goed uit elkaar te houden. Vorige week schreven we al dat Apple druk bezig is met een nieuwe streaming muziekdienst die moet gaan concurreren met Spotify, daarvoor gebruikt Apple de technologie die het met de overname van Beats in handen heeft gekregen. Apple zou de muziekdienst volledig willen integreren met iTunes en uit willen brengen voor zowel iOS als Android-gebruikers. Een vreemde stap aangezien Apple nog nooit actief is geweest op Android. Daarnaast zou Apple op prijs willen concurreren met Spotify door in plaats van 9,99 euro slechts 7,99 per maand te vragen voor een premium-abonnement. Of Apple net als Spotify ook met een gratis abonnement komt is onduidelijk.

Meestal introduceert Apple dit soort grote features bij een nieuwe iOS-lancering, wat zou betekenen dat de ontwikkelaars er in juni mee aan de slag kunnen en de eindgebruikers ergens in augustus of september. Apple zou nu volgens bronnen overwegen om de muziekdienst eerder in te voeren met een update naar iOS 8.4. Gisteren werd bekend dat iOS 9 waarschijnlijk vooral in het teken zal staan van het verbeteren en optimaliseren van het iOS-besturingssysteem. Daar zou Apple ook meer nadruk op leggen als het geen nieuwe features introduceert.

Vooralsnog kunnen we niet meer doen dan afwachten want Apple reageert nooit op dit soort speculaties. Wat we wel zeker weten is dat het bedrijf druk bezig is met de nieuwe iOS-versies, want inmiddels is er al een beta beschikbaar van iOS 8.3, terwijl iOS 8.2 nog beschikbaar moet komen voor eindgebruikers.