1 min

Beats Music, onderdeel van Apple, gaat in de toekomst mogelijk een voorkeurspositie krijgen binnen het mobiele besturingssysteem iOS. Apple zou de Beats Music-app standaard willen meeleveren met iOS en dat zou het ledenaantal van de muziekstreamingdienst wel eens een aanzienlijke duw in de rug kunnen geven.

Op dit moment probeert Apple gebruikers al aan te moedigen om Beats Music te downloaden, door de app aan te raden in een overzicht met andere eigen apps als Keynote, Numbers en Pages. Omdat Beats Music op dit moment enkel in de Verenigde Staten beschikbaar is, zien wij daar in Europa niks van terug.

In een toekomstige versie van iOS, welke begin 2015 moet uitkomen, moet Beats Music echter een promotie krijgen en wordt de app standaard meegeleverd. Overigens bestaat de kans dat Beats Music tegen die tijd een andere naam draagt.

De streamingdienst Beats Music werd in januari gelanceerd en moest concurreren met marktleider Spotify. Een uniek onderdeel van Beats Music is dat afspeellijsten door professionals in elkaar worden gezet. Halverwege het jaar nam Apple moederbedrijf Beats Audio voor 3 miljard dollar over, op dat moment had Beats Music nog relatief weinig leden aan zich kunnen binden. De dienst zou toen zo’n 300.000 betalende abonnees hebben.