Uit nieuwe uitgelekte screenshots van Windows 10 voor smartphones blijkt dat Microsoft werkt aan de ondersteuning van LED-notificaties. In Android en BlackBerry OS bestaat deze vorm van notificaties langer, maar in Windows Phone niet. Met de introductie van Windows 10 komt daar verandering in.

Door ondersteuning te bieden voor LED-notificaties kunnen apps naast gebruik te maken van geluid en vibratie straks mogelijk ook een LED-lampje in het toestel van kleur laten veranderen en laten knipperen. Hoe uitgebreid Microsoft de ondersteuning maakt voor LED-notificaties vanuit apps is nog onduidelijk. Een vereiste is in elk geval dat het toestel beschikt over een LED-lampje. De Lumia 730 en de Lumia 930 beschikken beide over zo’n lampje. Een voorbeeld zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat het lampje groen kleurt bij een nieuw berichtje via WhatsApp en blauw bij een nieuw berichtje via Facebook Messenger.

Verwacht wordt dat Microsoft binnenkort met een nieuwe previewversie van Windows 10 voor smartphones komt, daarbij zullen ook meer toestellen de mogelijkheid krijgen om Windows 10 te gaan testen. Zo viel de Lumia 930 nu nog buiten de boot, dat zal dan niet langer het geval zijn. We hebben op het Mobile World Congress al Microsoft medewerkers gezien met een Lumia 930 en daarop Windows 10. Intern kunnen medewerkers het dus al wel testen op dit toestel.

Windows 10 wordt veel meer één geheel op desktops, laptops, tablets en smartphones. Voor de smartphone-versie betekent dit dat er eindelijk een opgeruimd Instellingen-menu komt.