Microsoft heeft tijdens de presentatie in januari al kort Windows 10 voor smartphones laten zien, maar er beginnen nu ook screenshots uit te lekken. Verwacht wordt dat we binnenkort een previewversie kunnen gaan installeren op onze Lumia’s en zelf met Windows 10 voor smartphones aan de slag kunnen.

In de nu uitgelekte screenshots is te zien dat er al een Windows 10 Technical preview beschikbaar is voor een select aantal testers. Voor ons is er tot op heden alleen een Windows 10 Technical preview beschikbaar voor pc’s en tablets. Deze Windows 10 Technical preview heeft Techzine inmiddels aan een uitgebreide review onderworpen.

Uit de screenshots blijkt verder dat het dropdownmenu waarin de schakelaars en het notificatiecentrum zitten verwerkt is aangepast. In plaats van vier schakelaars zijn er straks 12 te zien. Standaard worden er vier getoond maar via een linkje is schuift het gedeelte met de schakelaars naar beneden en verschijnen er nog acht.

Ook heeft Microsoft eindelijk de telefooninstellingen op de schop genomen. De negen categorieën met instellingen die je op een Windows 10 pc te zien krijgt zie je nu ook op Windows 10 smartphone. Daarmee is duidelijk te zien dat Windows 10 overal hetzelfde wordt. Zowel op de smartphone, tablet, laptop als desktop-computer. Alleen past het systeem zich wel aan op basis van het beschikbare schermformaat.