2min

Nog even en dan is er geen ontsnappen meer aan: alle Facebookgebruikers zullen merken dat hun profiel een nieuw uiterlijk krijgt. Dat komt omdat Facebook zijn nieuwste functionaliteit Timeline voor al zijn gebruikers wereldwijd automatisch beschikbaar stelt.

Dat meldt Facebook een update van het bedrijfsblog. Het sociale netwerk maakte vorig jaar op de F8 Developers Conference bekend dat het de Timeline functionaliteit beschikbaar zou stellen. Omdat het bedrijf Timelines.com naar de rechter stapte, besloot Facebook om de lancering van de nieuwe feature tijdelijk uit te stellen. Het bedrijf was van mening dat de term ’timeline’ als handelsmerk op naam van het bedrijf is geregistreerd, maar de rechter stelde de aanklager in het ongelijk.

Half oktober maakte Facebook bekend dat het Timeline geleidelijk aan zou uitrollen. De beschikbaarheid van de functionaliteit hing per gebruiker af, afhankelijk van het tijdstip waarop deze persoon de functie activeerde.

Aan deze vrijblijvendheid komt nu een einde. Het internetbedrijf zegt dat het Timelime voor iedere gebruiker automatisch zal activeren. Vanaf dat moment hebben gebruikers zeven dagen de tijd om eventueel wijzigingen aan te brengen in hun profiel. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld oudere berichten af te schermen of helemaal te verwijderen. Zo voorkom je dat ongewenste personen deze berichten kunnen lezen.

Diverse gebruikers hadden aanvankelijk moeite met de nieuwe lay out en besloten daarom om Timeline niet te activeren. Dat is nu helaas geen optie meer voor gebruikers. Facebook zal er vast voor gekozen hebben om Timeline automatisch te implementeren, omdat het een groot aantal nieuwe apps heeft gelanceerd die geïntegreerd zijn met Timeline. Als te weinig Facebookleden gebruik zouden maken van Timeline, dan zouden deze applicaties volledig overbodig raken.