Uit een rapport van de Kansspelautoriteit blijkt dat veel bedrijven interesse hebben om een vergunning te krijgen om online gokdiensten aan te bieden in Nederland. Op dit moment is het aanbieden van kansspelen in Nederland beperkt tot een handjevol bedrijven.

Later dit jaar wordt er waarschijnlijk een wetsvoorstel aangenomen waarmee het aanbieden van online gokken, poker en sportweddenschap mogelijk wordt. Wel moet daarvoor een vergunning aangevraagd worden bij de Kansspelautoriteit, die heeft inmiddels al ruim 200 aanvragen ontvangen voor een dergelijke vergunning.

Op dit moment kunnen Nederlanders al wel online gokken bij illegale diensten en geschat wordt dat daar op dit moment zo’n 250 tot 800 miljoen euro in omgaat. Nederland zal waarschijnlijk een belasting van 20 procent gaan heffen op online kansspelen wat betekent dat de overheid straks 50 tot 160 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet kan zien. Daarnaast zullen de nieuwe diensten ongetwijfeld reclame gaan maken en zorgen voor een toename in online gokken, waardoor de inkomsten verder oplopen.

Het belastingpercentage van 20 procent dat Nederland wil invoeren is overigens wel aan de hoge kant. Onze buurlanden hanteren een lager percentage.