KPN verhoogt prijs Digitenne om weggelopen klanten op te vangen

Als je thuis televisie kijkt via Digitenne dan is het wellicht tijd om te gaan heroverwegen. KPN verhoogt namelijk de prijs van het Digitenne abonnement van 12,50 euro per maand naar 14 euro per maand. Reden voor de prijsverhoging is de daling van het aantal klanten dat het product afneemt.

KPN lijkt geen toekomst meer te zien in Digitenne, het geeft namelijk toe dat het de prijzen gaat verhogen van het Digitenne abonnement om te compenseren voor de terugloop in Digitenne-klanten. Doordat het aantal Digitenne-klanten fors is teruggelopen verdwijnen de schaalvoordelen en wordt het voor KPN steeds duurder per klant om Digitenne aan te bieden. Om de kosten in de hand te houden betalen de bestaande Digitenne klanten het verschil.

Digitenne is een televisie-abonnement dat door de lucht via radiosignalen wordt doorgegeven. In totaal zijn er 29 zenders beschikbaar waarvan geen enkele in HD. De toekomst van de dienst lijkt op losse schroeven te staan nu steeds meer klanten kiezen voor Alles-in-1 oplossingen van KPN of diens concurrenten.

In 2010 had KPN nog 885.000 klanten via Digitenne inmiddels is dat aantal al teruggelopen tot 478.000. Eind 2017 loopt de vergunning van KPN af voor het de dvb-t-licentie waarmee de televisiezenders worden doorgegeven, de kans is groot dat KPN deze licentie niet gaat verlengen en Digitenne daarna stopt.

De frequentie zal vervolgens door de overheid waarschijnlijk ter veiling worden aangeboden voor andere mobiele diensten, zoals 4G of tegen die tijd misschien wel 5G.

KPN zou inmiddels aan een alternatief werken voor Digitenne genaamd Play. Dit is een IPTV-dienst die gewoon via het internet werkt en ook via internetverbindingen van de concurrentie. De prijs gaat per 28 juni omhoog van 12,50 euro naar 14 euro per maand.