1 min

Er gingen al even geruchten over een mogelijke overname van Wunderlist door Microsoft, maar het bedrijf uit Redmond heeft het nu bevestigd. Microsoft neemt het bedrijf achter Wunderlist volledig over, hoewel Microsoft geen overnamebedrag heeft vermeld wijzen geruchten op een bedrag tussen de 100 en 200 miljoen dollar.

Microsoft heeft opnieuw een populaire Android- en iPhone-app overgenomen, Wunderlist is nu eigendom van Microsoft. Het Amerikaanse koopt daarmee in korte tijd voor de derde keer een populaire mobiele app. Eerder nam Microsoft al de e-mail-app Acompli en de kalender-app Sunrise over.

Wunderlist is een app die volledig draait om todo-lijstjes, taken die je nog moet uitvoeren. Wunderlist is beschikbaar voor Windows, Mac OS X, iOS en Android. Binnenkort zal de Windows-app ongetwijfeld een update gaan krijgen en ook voor Windows 10 Mobile beschikbaar gaan komen. Microsoft heeft bij de overname belooft dat de normale versie gewoon gratis blijft en dat de prijzen van Wunderlist Pro en Wunderlist for Business niet worden aangepast. Wij achten de kans echter groot dat mensen met een Office 365-abonnement op termijn de Pro of Business-versie cadeau zullen krijgen.

Microsoft gebruikt de apps die het overneemt voornamelijk om de eigen technologie te verbeteren of om een gat op te vullen. Zo wilde Microsoft graag met Outlook aanwezig zijn in iOS en daarvoor werd Acompli overgenomen en werd de naam ingeruild voor Outlook. De naam Wunderlist zal waarschijnlijk niet gaan verdwijnen.