1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Microsoft heeft vandaag de overname van de kalender-applicatie Sunrise bevestigd. Daarmee koopt Microsoft in korte tijd een twee populaire mobiele app, eerder werd mailapplicatie Acompli overgenomen door Microsoft en nu koopt het een populaire kalender-applicatie.

Vorige week schreven we al over de op handen zijnde overname van Sunrise door Microsoft, toen wilden beide bedrijven de overname nog niet bevestigen, nu is dat wel gebeurd. Microsoft heeft op zijn website een statement geplaatst en een video op YouTube waarin de overname bevestigt wordt.

[vide]https://www.youtube.com/watch?v=0KhasPPLH7A[/video]

Microsoft is duidelijk het tempo aan het opvoeren waarin het wil innoveren en aanwezig wil zijn op de apparaten van gebruikers. In plaats van alle applicaties zelf te ontwikkelen en te proberen de markt te veroveren legt het bedrijf nu ook gewoon geld op tafel om bedrijven en apps over te nemen. Microsoft heeft nu Accompli en Sunrise overgenomen.

Accompli werd in december overgenomen en vervolgens in slechts een maand omgebouwd tot een Outlook-mailapplicatie voor iOS en Android. De Outlook-app ondersteunt zowel de e-maildiensten van Microsoft als die van andere bedrijven zoals Apple, Google en Yahoo.

Nu is ook Sunrise een onderdeel geworden van Microsoft, of deze app wel blijft bestaan of binnenkort ook onder een andere naam zal worden gelanceerd is nog niet helemaal duidelijk. Sunrise is op dit moment beschikbaar voor iOS, Android en via de website van Sunrise.