Bing vanaf de zomer alleen nog beschikbaar via beveiligde https-verbinding. Eerder besloten Google en Yahoo al om de complete website over te zetten op een beveiligde https-verbinding, waardoor alle zoekopdrachten plaatsvinden op een beveiligde verbinding. Microsoft heeft nu bekendgemaakt dat deze zomer ook Bing standaard is voorzien van https, waardoor zoekwoorden niet langer zijn te traceren.

Daarmee is Bing de laatste grote zoekmachine die standaard versleuteld wordt. Websites die detecteren dat een bezoeker van een zoekmachine afkomstig is kunnen straks niet meer zien waar de gebruiker precies op heeft gezocht. Het zoeken wordt weer anoniem behalve dan voor de eigenaar van de zoekmachines, Google, Microsoft en Yahoo, zij kunnen uiteraard nog steeds exact zien waar je op zoekt. Voor uitgevers wordt het opnieuw lastiger om te achterhalen waar bezoekers op gezocht hebben die via de zoekmachine binnenkomen. Er zijn vaak wel commerciële rapporten beschikbaar, maar deze zijn veel minder gedetailleerd.

De zoekmachine van Microsoft is in Europa en in Nederland en België niet enorm populair, maar in de Verenigde Staten is de zoekmachine de laatste jaren goed bezig. Bing bezit zo’n 20 procent van de zoekmarkt, daarbovenop komt nog het aandeel van Yahoo, want ook die zoekmachine maakt gebruik van de technologie van Bing. Google is met zijn zoekmachine het meest dominant.