Tele2 komt met TV Light-abonnement met minimum aantal zenders

Tele2 lijkt in te spelen op een vraag bij consumenten waar nog geen andere provider op heeft ingespeeld. Het bieden van een goedkoper televisieabonnement met alleen de 20 populaire en minimaal verplichte zenders. Dat zijn 27 zenders minder dan het standaard abonnement en daarvoor krijgt de klant 2 euro korting per maand.

Tele2 biedt op dit moment een TV Basis-abonnement inclusief internet voor 34 euro per maand. Daar komt nu het TV Light-abonnement bij inclusief internet voor 32 euro per maand. Daarbovenop komen nog wel de kosten voor het huren van een interactieve tv-decoder, vanaf 3 euro per maand en vaste telefonie is optioneel gratis verkrijgbaar.

Het grote verschil tussen deze twee abonnementen is 27 televisiekanalen, in het standaardpakket krijg je 47 kanalen waarvan 15 in HD, bij het nieuwe Light abonnement krijg je nog maar 20 kanalen, het wettelijk minimum, waarvan 14 in HD.

Hiermee speelt Tele2 in op de trend dat mensen steeds minder televisie kijken en steeds meer on demand kijken. Bijvoorbeeld via Netflix, Uitzending Gemist of YouTube. Daardoor daalt de vraag naar het televisie aanbod en zoeken consumenten naar manieren om in de kosten te snijden. Sommige mensen hebben al besloten om de televisie helemaal de deur uit te doen en kijken alleen nog maar on demand. Die optie biedt Tele2 ook, voor 25 euro per maand kan je alleen een internet abonnement afnemen.