2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Tele2 heeft zojuist aan Techzine laten weten dat het vandaag is gestart met de verkoop van nieuwe vaste internetverbindingen. Het bedrijf biedt nu ook DSL-verbindingen met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s. De prijs van het abonnement is slechts 28 euro per maand.

Tele2 heeft vorig jaar een nieuwe overeenkomst gesloten met KPN om DSL te kunnen blijven aanbieden via het kopernetwerk van KPN. In die nieuwe overeenkomst is ook opgenomen dat Tele2 hogere snelheden mag gaan aanbieden tot en met 100 Mbit/s. Deze snelheid is beschikbaar in ongeveer 28 procent van de Nederlandse huishoudens en de bedoeling is dat dat percentage de komende tijd snel gaat stijgen.

Tele2 biedt deze snelheid aan met het abonnement Tele2 Internet Extra. Dit abonnement is dus niet voor iedereen beschikbaar, maar alleen voor de 28 procent van de huisadressen waarvan het netwerk al is geüpgraded. Om te zien of jouw adres in aanmerking komt voor dit abonnement kan je de postcodecheck van Tele2 uitvoeren. Als het Internet Exta-abonnement na de postcode check nog steeds beschikbaar is, dan kan Tele2 daar leveren, als het pakket verdwijnt van de pagina en er alleen Internet Light en Internet Basis te zien is, dan moet je nog even geduld hebben.

Tele2 heeft het afgelopen jaar vooral gefocust op het bouwen van zijn eigen 4G-netwerk voor mobiele verbindingen. Nu dat netwerk in de lucht is en het bedrijf al zeer scherpe mobiele abonnementen heeft geïntroduceerd, heeft het nu zijn handen vrij om ook de markt van vast internet te ontwrichten met scherpe prijzen. Voor slechts 28 euro per maand kan je al beschikken over een 100/10 Mbit/s-verbinding. Voor een bedrag van 40 euro per maand krijg je naast deze snelle internetverbinding ook nog 47 televisiezenders, waarvan 15 in HD.