2min

Tele2 heeft besloten om de mobiele abonnementen op de schop te nemen, vanaf 12 februari zijn de nieuwe abonnementen te bestellen bij de telecomprovider. De grootste verandering is dat de provider alles onbeperkt maakt. Zowel de belminuten, sms-berichten als de databundel.

Tele2 neemt de strategie van T-Mobile over voor het onbeperkte internet, als klant neem je een bundel af en als je die hebt verbruik,t wordt je snelheid verlaagd naar 64Kbps. De normale internetsnelheid bij Tele2 is vooralsnog 14,4 Mbps.

Het basis-abonnement van Tele2 met een onbeperkt aantal belminuten en sms-berichten gaat 12,50 euro per maand kosten. Daarbovenop komt dan nog de databundel, welke verkrijgbaar is vanaf 5 euro per maand (200MB). Ook kunnen klanten als ze hun databundel hebben verbruikt extra MB’s inkopen waardoor hun internetsnelheid weer wordt hersteld.

Bundels Prijs
Onbeperkt bellen en sms’en 12,50 euro
200 MB + 5 euro
500 MB + 10 euro
1000 MB + 12,50 euro
1500 MB + 17,50 euro
2500 MB + 25 euro
4000 MB + 32,50 euro

In de bovenstaande tabel zijn de prijzen voor de normale abonnementen te vinden. In de onderstaande tabel zijn de prijzen te vinden voor extra databundels als de eerder aangeschafte bundel volledig is verbruikt. Klanten die hun bundel hebben verbruikt en waarbij de snelheid is verlaagd, kunnen op die manier toch weer op volledige snelheid gebruikmaken van het mobiele internet.

Extra databundel Prijs
50 MB 1 euro
100 MB 2,50 euro
200 MB 4 euro
500 MB 5 euro
1000 MB 10 euro

De prijzen voor de mobiele abonnementen van Tele2 zijn hierdoor zeer transparant. Indien een klant een abonnement van Tele2 wil afsluiten in combinatie met een smartphone, komt er nog een bedrag bovenop voor het toestel. Hoeveel er per maand bijkomt is afhankelijk van het toestel, de goedkoopste toestellen gaan 7,50 euro per maand kosten.

Tele2 is de afgelopen jaren enorm succesvol geweest als mobiele operator, het heeft met agressieve prijzen en marketingcampagnes flink wat klanten weten weg te lokken bij de bestaande operators. De concurrentie vanuit Tele2 wordt later dit jaar waarschijnlijk nog veel groter. Op dit moment is Tele2 nog een virtuele provider omdat het voor 2G- en 3G-verbindingen netwerkruimte inkoopt bij T-Mobile. Later dit jaar zal Tele2 echter met een eigen landelijk 4G-netwerk komen. Hierdoor zal de provider steeds minder afhankelijk worden van T-Mobile en mogelijk nog scherpere aanbiedingen kunnen doen. Wanneer het 4G-netwerk van Tele2 actief wordt is onduidelijk.