1 min

We hebben er al vaker over geschreven, de locatiegeschiedenis die Google standaard bijhoudt van gebruikers en dan voornamelijk mensen met een Android-toestel, deze data gaat Google nu op een duidelijke plaats in Google Maps tonen, via de optie, mijn tijdlijn.

Iedereen die een Android-smartphone bezit en gebruik maakt van de standaardinstellingen kan in Google Maps zeer eenvoudig zien waar hij of zij geweest is. Je smartphone stuurt namelijk om de zoveel tijd een signaal naar Google om door te geven waar je je bevindt. Zo is het zeer eenvoudig om te zien waar je vandaag een maand geleden was om 12:00 in de middag, of een half jaar geleden of een jaar geleden, of misschien wel twee of drie jaar geleden.

Google houdt redelijk accuraat bij waar gebruikers zich precies bevinden, je kan op deze manier ook eenvoudig uitrekenen hoeveel kilometer je ongeveer hebt afgelegd in een bepaalde periode. Deze locatiegeschiedenis is inmiddels al jaren beschikbaar via deze link. Google gaat nu echter in Google Maps een tijdlijn tonen, waarop je deze data nog eenvoudiger en makkelijker kan benaderen.

Via bovenstaande link kan je echter ook naar je accountinstellingen gaan en deze data laten wissen door Google.