Iedereen die standaard bij Google is ingelogd kan nu zijn zoekgeschiedenis downloaden. Het was al mogelijk om de zoekgeschiedenis in te zien, maar nu kunnen gebruikers deze gegevens ook downloaden. Voor de meeste mensen zal het even schrikken zijn dat Google zoveel gegevens van je bewaard.

Google is een bedrijf dat graag data verzameld en van elke gebruiker bezitten ze dan ook honderden zo niet duizenden MB’s aan data. Google doet wel zijn best om de data inzichtelijk te maken en ervoor te zorgen dat gebruikers de controle krijgen over deze data.

Zo was het al mogelijk om je zoekgeschiedenis in te zien en indien gewenst deze te wissen. Nu is het ook mogelijk om deze zoekgeschiedenis te downloaden en eventueel daarna te wissen. Het zal voor veel mensen even schrikken zijn dat ze kunnen zien waar ze enkele maanden of zelfs jaren geleden op hebben gezocht.

Naast je zoekgeschiedenis houdt Google in sommige gevallen ook je locatie bij. Voornamelijk gebruikers met een Android-smartphone die alles standaard hebben ingesteld worden door Google vrij nauwkeurig gevolgd. Je kan op deze pagina zien waar je op een bepaalde dag en tijdstip was. Ook hier biedt Google de mogelijkheid om de gegevens te downloaden en te verwijderen.