1 min

Twitter heeft besloten alle accounts van Politwoops te verwijderen, deze organisatie publiceert verwijderde tweets van politici. Al moeten we nu misschien zeggen publiceerde, want Twitter heeft alle accounts geblokkeerd.

Twitter heeft alle 30 accounts geblokkeerd omdat elke gebruiker het recht moet hebben om zijn of haar tweets te verwijderen, Twitter stelt dat "het verwijderen van een tweet is een expressie van de stem van de gebruiker". Eerder dit jaar werd de Amerikaanse versie van Politwoops al door Twitter geblokkeerd, maar toen bleven de Europese varianten en de versie van het Europees Parlement buiten schot, nu zijn alle versies geblokkeerd.

Twitter heeft verder laten weten geen onderscheid te willen maken tussen gebruikers. Elke gebruiker moet het recht hebben zijn tweets te verwijderen zonder bang te zijn dat ze vervolgens alsnog worden gepubliceerd. De organisatie achter Politwoops, de Open State Foundation, is van mening dat burgers het recht hebben om te weten wat volksvertegenwoordigers hebben gepubliceerd, ook als dat later is verwijderd.