2min

Symantec heeft een nieuw product ontwikkeld genaamd Embedded Critical System Protection, daarmee wordt het mogelijk om embedded systemen te beveiligen, maar ook alle apparaten die te maken hebben met de Internet-of-Things. Het bedrijf werkt ook samen met chipfabrikanten om beveiliging en bescherming straks in de hardware te bouwen.

Symantec heeft de afgelopen 25 jaar er alles aan gedaan om onze pc’s, laptops, en sinds enkele jaren ook smartphones en tablets veilig te houden en te beschermen tegen virussen, trojans en andere malware. Nu de technologie zich blijft ontwikkelen en de Internet-of-Things werkelijkheid gaat worden, bereidt het bedrijf zich vast voor op de toekomst.

Het beveiligen en beschermen van al die miljarden apparaten die in 2020 verbonden zullen zijn met het internet. Als straks je auto, koelkast, magnetron, wasmachine, stofzuiger en dergelijke zijn verbonden met het internet, wie gaat er dan voor zorgen dat deze producten zijn beschermd tegen hackers en malware van buitenaf. Daar zullen we de beveiligingsbedrijven zoals Symantec hard bij nodig hebben, maar uiteraard ook concurrenten zoals G-Date, Kaspersky, McAfee en alle andere. Dat is niet iets wat we over kunnen laten aan de fabrikanten van deze huishoudelijke apparatuur.

Symantec heeft nu en eerste stap gezet met een software oplossing genaamd Embedded Critical System Protection. Dit pakket kan draaien op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Windows Embedded-versies, Linux en QNX. Hiermee kunnen op dit moment bijvoorbeeld al pinautomaten worden beschermd, of betaalterminals in winkels en kiosken.

Met de opkomst van de Internet-of-Things zullen er echter veel meer besturingssystemen komen en zal het even duren voordat duidelijk wordt elke software-oplossingen de dienst uit gaan maken. Symantec heeft besloten niet af te wachten en werkt nu samen met Texas Instruments, Wincor en wolfSSL om beveiliging, bescherming en encryptie toe te passen in chips die gebruikt worden voor Internet-of-Things. Hierdoor kan Symantec producten beschermen onafhankelijk van het besturingssysteem wat er bovenop draait.