2min

Vorige week is bekend geworden dat een van de oprichters van Twitter terugkeert als CEO bij het bedrijf, Jack Dorsey is nu weer CEO van de microblogdienst. Volgens verschillende bronnen is Dorsey niet bang om zware beslissingen te nemen en zou hij beginnen met een flinke reorganisatie, waarbij het aantal werknemers fors wordt gereduceerd.

Jack Dorsey vertrok in 2008 bij Twitter omdat zijn managementstijl niet goed viel en hij botste met andere bestuursleden en het personeel. Nu keert hij terug bij het bedrijf als CEO en gaat hij doen wat nodig is om Twitter weer op de rails te krijgen. Voor Twitter is het belangrijk dat het sociale netwerk weer sneller gaat groeien en het aantal actieve gebruikers weer sneller gaat stijgen. Op dit moment zijn er veel andere sociale netwerken die harder groeien en Twitter als voorbij zijn gestreefd.

Dorsey is de man die dit voor elkaar moet krijgen en hij is niet bang om lastige beslissingen te nemen. Verwacht wordt dat hij flink gaat reorganiseren, eerder toonde hij al openlijk kritiek op het bedrijf dat hij mede heeft opgericht. Hij vond dat Twitter te weinig focus had. Sinds de beursgang van het bedrijf in 2013 is het aantal werknemers verdubbeld maar het aantal actieve Twitter-gebruikers groeide slechts met zo’n 50 procent. Hierdoor zijn de kosten fors opgelopen maar de winst is achtergebleven. Het ontwikkelteam achter Twitter zo veel te groot zijn en daarnaast heeft Twitter een hoop extra personeel binnengehaald via overnames.

Twitter zegt niet te reageren op geruchten, maar volgens ingewijden bij het bedrijf komt Twitter deze week nog met een aankondiging dat het gaat reorganiseren. Dan zal ook duidelijk moeten worden hoeveel banen er geschrapt gaan worden. Op dit moment werken er 4100 mensen bij Twitter.