CEO van Twitter geeft eenderde van zijn aandelen aan personeel

De CEO van Twitter en tevens medeoprichter van het bedrijf, Jack Dorsey, is sinds enkele weken terug bij het bedrijf als CEO en heeft enkele zware beslissingen al genomen, maar vandaag heeft hij goed nieuws voor het personeel van het bedrijf. Hij geeft eenderde van zijn persoonlijke aandelen in Twitter aan het personeel.

Twitter heeft moeite in de markt van sociale netwerken om te voldoen aan de hoge verwachtingen. Van een sociaal netwerk wordt vooral groei verwacht door aandeelhouders en uiteindelijk lucratieve verdienmodellen. Twitter heeft heel veel moeite om te blijven groeien, Jack Dorsey, is nu teruggekeerd om het bedrijf weer op het goede spoort te krijgen. Dorsey liet eerder weten dat hij vond dat de focus ontbrak bij het bedrijf en dat het bedrijf niet efficiënt was.

Inmiddels heeft hij als CEO al een kleine reorganisatie aangekondigd waarbij acht procent van het personeel moet vertrekken. Dat zijn altijd moeilijke beslissingen en niet heel goed voor het moraal, maar daar heeft hij vandaag ook iets aangedaan. Hij heeft eenderde van zijn persoonlijke aandelen in Twitter beschikbaar gesteld voor het personeel. In totaal hebben de aandelen een waarde van 200 miljoen dollar. Als de werknemers die mogen blijven hun best doen en van Twitter een groot succes maken dan profiteren ze daar zelf dus ook flink van.

Bron:ZDNet