Salesforce Ventures, de investeringstak van Salesforce.com, gaat flink investeren in Europese startups. De investeringstak heeft 100 miljoen dollar beschikbaar en wil deze investering in startups die werken aan nieuwe cloudoplossingen. Salesforce hoopt hiermee de innovatie in de cloud te versnellen.

Salesforce Ventures heeft in Europa al eerder voet aan de grond gezet en investeringen gedaan in een aantal startups, waaronder CartoDB en CloudSense, maar de meeste investeringen zijn gedaan in de Verenigde Staten. Door een specifiek budget toe te wijzen aan de Europese markt moet dat nu gaan veranderen.

Salesforce Ventures is een redelijk nieuwe speler in de investeringsmarkt, deze divisie werd pas in september 2014 opgericht met een budget van 100 miljoen dollar, wat specifiek bedoeld was voor het bouwen van nieuwe mobiele applicaties en verbonden producten die gebruik maken van het Salesforce1 platform voor de Internet of Things. Nu wordt er nog eens 100 miljoen dollar beschikbaar gemaakt maar voor Europese startups die aan cloudoplossingen werken. Of Salesforce al bedrijven op het oog heeft is niet duidelijk.