2min

Apple heeft zijn iWork Office-apps een update gegeven op alle platformen. Zowel de versies voor OS X, iOS als voor het web hebben een update gekregen. Daarbij is de webversie ook niet langer een betaversie maar een echte final productie versie. In OS X en iOS is ondersteuning ingebakken voor zaken als Slide Over, Split View, Picture-in-Picture en natuurlijk 3D Touch en Force Touch.

Apple heeft iWork voorzien van een flinke update, waarbij alle platformen nu beschikken over een nieuwe versie. Pages, Numbers en Keynote hebben op iOS en OS X ondersteuning gekregen voor Split View en Slide Over, maar ook is er rekening gehouden met de nieuwe hardware, waarbij er nu ook gebruik wordt gemaakt van 3D Touch en Force Touch, al moet je hiervoor wel beschikken over een apparaat dat daar ondersteuning voor biedt.

De belangrijkste verbeteringen in de webversie van iWork is dat de bètafase achter de rug is en het product nu echt af is, daarnaast heeft Apple ondersteuning ingebouwd voor 10 extra talen, zodat nog meer mensen iWork kunnen gebruiken in hun moedertaal.

Het zal Apple niet zijn ontgaan dat Microsoft het afgelopen jaren zeer succesvol is geweest met zijn Office-apps en ook nog eens op Apple’s platformen. De Office-apps hebben de App Store gedomineerd en behoren tot het lijstje van meest populaire applicaties. Microsoft was overigens wel sneller met ondersteuning voor zaken als split view in iOS. Het is wel een beetje dubbel dat Apple een nieuwe versie van zijn Office Suite presenteert op het moment dat Office 2016 met de nodige problemen kampt op OS X 10.11 El Capitan, wat volgens Microsoft de schuld van Apple is.

We gaan verder niet insinueren dat er sprake is van opzet, maar het komt Apple ongetwijfeld niet slecht uit. Apple mag in dit geval best een tandje harder lopen, communiceren wanneer we de updates voor OS X 10.11 El Capitan kunnen verwachten en desnoods met Microsoft samen versneld een oplossing uitbrengen voor de problemen.