Twitter kent sinds enkele jaren de mogelijkheid om een Tweet toe te voegen aan je favorieten, dit kon door binnen Twitter’s eigen software op een sterretje te klikken. Daar heeft het bedrijf nu verandering in gebracht, het sterretje is nu een hartje en de naam favoriet is vervangen door "Vind ik leuk".

Twitter zegt zelf de aanpassingen te doen omdat het hartje een meer generiek symbool is dat wereldwijd hetzelfde is en niet elke Tweet je favoriet kan zijn maar je er wel meerdere leuk kan vinden. We kunnen er echter niet omheen dat Twitter meer richting Facebook kruipt met deze aanpassing.

Het is een kleine aanpassing die toch met grote ogen wordt bekeken, wereldwijd is er aandacht voor de aanpassingen en wordt het beleid van Twitter uitvergroot. Dit komt mede doordat het sociale netwerk in moeilijker vaarwater zit, het sociale netwerk groeit vrijwel niet meer en daarop is besloten actie te ondernemen. Een van de oprichters, Jack Dorsey, is teruggekeerd bij het bedrijf als CEO en heeft direct een reorganisatie aangekondigd en aangegeven dat er meer focus komt en er wat zaken anders moeten. Of deze aanpassing ook uit de koker van Dorsey komt is onduidelijk.

Grote vraag is nu of Twitter verder richting Facebook gaat kruipen of dat dit de enige aanpassing is die gelinkt kan worden aan Facebook en het bedrijf verder wel zijn eigen weg zal kiezen met eigen unieke features.