1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Twitter heeft een wijziging doorgevoerd waarbij het nu mogelijk is dat je tweets gaat zien van mensen die je helemaal niet volgt en die ook niet zijn geretweet door mensen die je wel volgt. Twitter bepaalt via een algoritme welke tweets mogelijk ook interessant voor je zijn en toont deze dan. Dit gebeurt voornamelijk op basis van het gedrag van de mensen die je wel volgt.

Eerder leek het erop dat Twitter bezig was een nieuwe functionaliteit te testen onder een bepaalde groep gebruikers maar inmiddels is duidelijk dat alle gebruikers nu tweets te zien krijgen van mensen die ze helemaal niet volgen. Ook heeft Twitter een aanpassing doorgevoerd in de voorwaarden, waarin staat wat een Tweet is, daar staat nu: "Dit betekent dat je soms tweets van accounts kan zien die je niet volgt. We selecteren elke tweet via een aantal manieren, onder meer hoe populair de tweet is en hoe mensen in je netwerk erop reageren."

Het gevolg is dat mensen die hun best hebben gedaan om hun timeline zo schoon mogelijk te houden nu alsnog tweets voorbij zien komen van mensen die ze helemaal niet volgen en mogelijk ook helemaal niet interessant vinden. Een hele vreemde stap is het overigens niet van Twitter, Facebook toont in de newsfeed ook al geruime tijd berichten van personen en bedrijven waar je indirect aan verbonden bent. Twitter zelf heeft nog niet gereageerd op de wijziging.