1 min

Alle gebruikers met een iOS en Mac OS X-apparaat hebben last van een slecht werkende Safari-browser. Er is een storing in het systeem dat zoeksuggesties biedt in de browser en daardoor loopt de browser vast, reageert niet altijd even goed of in het ergste geval crasht deze gewoon. Het probleem lijkt zich te bevinden in de servers van Apple.

Apple zelf heeft op het moment van schrijven de storing nog niet bevestigd, maar het is duidelijk dat er sprake is van een storing. Aangezien er geen software-update is vrijgegeven de afgelopen dagen lijkt het te gaan om een serverstoring.

Bij het invoeren van tekst in de adresbalk reageert de Safari-browser niet zoals de gebruiker gewend is. De tekst invoer wordt soms geweigerd of kan niet worden verzonden. Sommige gebruikers meldden zelfs dat de browser crasht. Het lijkt erop dat de browser problemen heeft met het ophalen van zoeksuggesties op de Apple-server.

De oplossingen die door gebruikers worden aangedragen zijn het uitschakelen van de zoeksuggesties in de instellingen of gewoon een andere browser te gebruiken, bijvoorbeeld Google Chrome. Bij sommige gebruikers werkt de browser wel als de prive mode wordt aangevinkt.

Waarschijnlijk is het probleem later vandaag opgelost, zodra Apple de serverstoring onder controle heeft.