1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple lijkt zich voortaan enkel te concentreren op zijn eigen platform voor de ontwikkeling van Safari. Het ziet er namelijk naar uit dat Apple is gestopt met de ontwikkeling van de Windows-versie van zijn browser.

Safari-gebruikers op Windows hebben de laatste update, versie 6.0, van de browser niet ontvangen. Ook zijn alle links die gebruikers naar een Windows-versie sturen van de website van Apple verwijderd. Doordat Apple nog geen officiële verklaring heeft gegeven, is de toekomst van de browser op het Windows-platform voorlopig nog onduidelijk.

Het lijkt er in ieder geval op dat Apple heeft besloten zich enkel te richten op zijn eigen platform en niet langer aandacht zal besteden aan Windows. De browser zal niet heel erg gemist worden, gezien deze op het Windows-platform maar zeer beperkt werd gebruikt.

In versie 6.0 van Safari is synchronisatie tussen iOS en OS X mogelijk. Daarnaast is het zoekvak nu samengevoegd met de adresbalk en is Do Not Track, waarmee gebruikers ervoor kunnen kiezen niet op internet gevolgd te worden door advertentiebedrijven, toegevoegd.