1 min

Red Hat heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn enterprise-besturingssysteem. Red Hat Enterprise Linux (RHEL) is aangekomen bij versie 6.8. RHEL is een van de betere Linux-distributies met uitgebreide en lange ondersteuning, om die reden is RHEL dan ook erg populair bij grote bedrijven.

Red Hat heeft met RHEL natuurlijk ook de nodige concurrentie van bijvoorbeeld, Debian, Suse en Ubuntu, maar als we kijken naar de top 500 bedrijven dan scoort Red Hat wel het beste. Versie 6.8 is voorzien van de nodige verbeteringen om RHEL nog beter te onderscheiden van de concurrentie. Zo is de basis image van RHEL aangepast zodat die geschikter is voor systeemadmins om traditionele werkomgevingen in container gebaseerde applicaties te plaatsen. Verder heeft Red Hat besloten om over te stappen op libreswan om de beveiliging van VPN-netwerken te verbeteren. Voorheen gebruikte Red Hat hiervoor openswan.

RHEL 6.8 biedt verder betere prestaties en simpelere beheermogelijkheden, ook is de samenwerking met Microsoft goed terug te zien in deze nieuwe versie. Zo zijn er nieuwe mogelijkheden voor identity management en betere integratie met Microsoft Active Directory.

Het grote voordeel van RHEL 6.8 is dat het een veilige betrouwbare linuxdistributie is met goede ondersteuning. Red Hat heeft daarnaast ook al versie 7.2 lopen voor gebruikers die op zoek zijn naar de allernieuwste Linux-features en softwarepakketten.

Sindskort biedt Red Hat ook de mogelijkheid om je te registreren als ontwikkelaar en RHEL gratis uit te proberen. Deze versie werkt prima voor ontwikkelaars maar kan niet worden ingezet in een productie-omgeving.