Twitter reset wachtwoorden miljoenen gebruikers

Twitter heeft besloten toch in actie te komen nadat er miljoenen inloggegevens van Twitter-accounts te koop zijn aangeboden, het bedrijf blijft erbij niet gehackt te zijn, maar heeft voor de zekerheid wel van miljoenen accounts het wachtwoord gereset.

Gisteren schreven we nog dat een hacker de inloggegevens van 32,8 miljoen Twitter-accounts te koop had aangeboden. Ondanks dat de microblogdienst volhoudt dat de servers waarschijnlijk niet gehackt zijn, heeft het nu de wachtwoorden van miljoenen gebruikers gereset.

Alle gebruikers wiens wachtwoorden mogelijk gelekt zijn, worden gereset. De betreffende Twitteraars hebben een mail gekregen waarin staat dat ze een nieuw wachtwoord moeten aanmaken om weer gebruik te kunnen maken van de account. Om hoeveel mensen het gaat is niet duidelijk, maar waarschijnlijk om miljoenen gebruikers.

Op dit moment werkt Twitter nog samen met de website LeakedSource, om te achterhalen of de gelekte gegevens ook echt overeenkomen met serverdata. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat de gelekte accountgegevens niet van de servers zijn gehaald, maar in plaats daarvan van de computers van gebruikers zijn bemachtigd via malware. Het kan ook zijn dat de complete dataset is verzameld uit andere gegevensbronnen die eerder zijn gepubliceerd na grote hacks. Bijvoorbeeld van de hack op Adobe of LinkedIn. Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor verschillende diensten.

Bron:Wall Street Journal