1 min

Tijdens zijn E3-persconferentie heeft Sony de releasedatum van zijn VR-bril onthuld. De PlayStation VR-headset is vanaf 13 oktober verkrijgbaar voor de eerder onthulde prijs van 399 euro. Mensen die nog niet in bezit zijn van de Move controllers en PlayStation Eye Camera betalen honderd euro extra.

Op moment van release moeten er al flink wat spellen beschikbaar zijn voor de headset. Volgens Sony-topman Shawn Layden zullen dat er voor het einde van het jaar al vijftig zijn. Onder meer spellen als Resident Evil VII, Final Fantasy XV en een Batman-game moeten ondersteuning voor virtual reality bieden. Ook komt er voor mensen in bezit van Star Wars Battlefront een speciale ruimtemissie beschikbaar waarin de speler plaatsneemt in de cockpit van een X-Wing.

Gebruikers die de VR-headset willen aanschaffen dienen ook in bezit te zijn van de Move controllers en de PlayStation Eye Camera. Enkel daarmee kan goed gespeeld worden. Om die reden biedt Sony consumenten twee mogelijkheden. Enerzijds kan een pakket aangeschaft worden met die hulpmiddelen (voor 499 euro). Indien iemand ze al heeft, kost de headset los 399 euro.

De PlayStation VR-headset is met zijn minimale prijs van 399 euro goedkoper dan andere VR-brillen. De Oculus Rift kost op dit moment 699 euro en de HTC Vive gaat voor 899 euro over de toonbank. De bril van Sony heeft een OLED-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een formaat van 5,7 inch. Ontwikkelaars kunnen voor de beeldsnelheid kiezen tussen 90 en 120 Hz.