“Over vijf jaar alleen nog maar video op Facebook tijdlijn”

Vandaag de dag gebruiken we Facebook al heel anders dan vijf jaar geleden, maar als we Facebook mogen geloven dan is het over vijf jaar opnieuw heel anders. Facebook verwacht dat er over vijf jaar vrijwel alleen nog maar video’s op je tijdlijn staan. Mensen gebruiken tekst steeds minder om iets te delen.

Op dit moment plaatsen Facebook-gebruikers al steeds minder tekstberichten en kiezen ze steeds vaker voor een foto met een korte beschrijving, maar video groeit ook in rap tempo en zal volgens Facebook straks de overhand gaan nemen.

Mensen willen steeds meer laten zien wat ze hebben meegemaakt in plaats van dit te beschrijven. Daarom zien we steeds meer foto’s en video’s met slechts 4 a 5 woorden tekst. Deze trend is al jaren gaande en Nicola Mendelsohn, vice presdient EMEA bij Facebook, denkt dat deze trend steeds verder zal doorzetten en video echt de overhand heeft over vijf jaar.

Facebook investeert dan ook fors in video en in zijn datacenters en netwerken om de groei in online video bij te kunnen benen. Naast de dominantie van video zal het gebruik ook steeds verder naar de smartphone gaan verplaatsen. De vraag is alleen of iedereen er al klaar voor is om continu video’s in plaats van foto’s te maken. Met de komst van 5G-netwerken wordt het in elk geval makkelijker om snel video’s te schieten en te uploaden.

Bron:ZDNet