De sociale netwerksite Facebook gaat zeer waarschijnlijk later deze week starten met het tonen van reclame in de vorm van video. Deze videoreclame zal zowel op de desktopversie als op de mobiele versie verschijnen.

Met het toenemen van de bandbreedte van zowel vaste als mobiele verbindingen, neemt hiermee ook de mogelijkheid van adverteren toe. Volgens The Wall Street Journal zal Facebook later vandaag aankondigen dat er vanaf donderdag reclameboodschappen in videovorm getoond zullen worden in het nieuwsoverzicht van de Facebook-gebruiker.

Deze reclameboodschappen in videovorm zullen automatisch afgespeeld worden, dus ook wanneer de gebruiker er niet specifiek op klikt of met de muis boven de advertentie beweegt. Hoewel de precieze lengte van de reclameboodschappen niet bekend is, gaan er geluiden rond die beweren dat dit tot vijftien seconden zou zijn.

Facebook’s CEO Mark Zuckerberg zou eigenhandig de introductie van de nieuwe advertentievorm hebben uitgesteld. Bij het aanvankelijke ontwerp zouden de video’s te langzaam ingeladen worden. Dit probleem is naar verluidt reeds opgelost.

Voor het plaatsen van een dergelijke reclamevideo bestemd voor gebruikers met een leeftijd vanaf 18 tot en met 54 jaar zou Facebook zo’n 2 miljoen dollar per dag vragen, dit is omgerekend bijna 1,5 miljoen euro.

Update (13:08)
Facebook heeft inmiddels bevestigd dat het is begonnen met het tonen van reclamevideo’s. Wel wordt benadrukt dat het om een test gaat en dat het geluid in de video gedempt is totdat een gebruiker erop drukt.