1 min

Opnieuw een forse overname in IT-land. Techgigant Oracle heeft besloten om NetSuite over te nemen en legt hiervoor 9,3 miljard dollar op tafel. NetSuite ontwikkelt cloudsoftware voor bedrijven voor andere personeelszaken en financiën.

Oracle legt omgerekend zo’n 8,4 miljard euro op tafel voor NetSuite, een fors bedrag, maar daarmee kan Oracle zijn enterprisediensten verder uitbreiden en kan het ook beter concurreren met bijvoorbeeld het Duitse SAP. Dat ongeveer dezelfde software biedt. Het grote verschil tussen Oracle en NetSuite is dat laatstgenoemde zich meer richt op kleinere klanten en er daarvan heel veel heeft, terwjil Oracle normaliter alleen achter de grote jongens aan gaat.

NetSuite heeft zo’n 30.000 klanten die allemaal abonnementen hebben op software van het bedrijf. Daarmee is het bedrijf dan ook een goede aanvulling op Oracle. Voor Oracle is het ook meteen een van de grootste overnames, eerder nam het Sun Microsystems over voor 7,4 miljard dollar, wat ongeveer in lijn is met deze overname.