‘Google Maps wordt ook parkeerassistent’

Een nieuwe proefversie van Google Maps bevat een interessante nieuwe feature. Volgens Android Police voorspelt de nieuwe versie van de applicatie hoe eenvoudig het wordt om een auto te parkeren.

Android Police schrijft dat er drie moeilijkheidsniveaus zijn: makkelijk, gemiddeld en beperkt. Daarmee geeft Google aan hoe makkelijk het is om een parkeerplaats te bemachtigen in de buurt van bijvoorbeeld een winkelcentrum, straat of sportcentrum. Het is niet zeker of er daarin ook rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld spitsuren, of dat de software voorlopig alleen rekening houdt met het maximaal aantal beschikbare parkeerplaatsen.

De bevindingen van de website zijn gebaseerd op Google Maps v9.34, die nog niet officieel vrijgegeven is. Er zijn ook andere nieuwe functies in te vinden, zoals de mogelijkheid om de kaart altijd op het noorden te concentreren. Daardoor zouden gebruikers de kaart niet per ongeluk wegvegen, wat nu wel eens gebeurt als iemand een te harde swipe-beweging maakt.

Of de features direct in de eerstvolgende update geïntroduceerd worden is niet bekend. Het zou best kunnen dat Google de mogelijkheden pas net aan het uittesten is en nog even moet wachten met de introductie ervan. Ook is niet bekend of de functie meteen voor de hele wereld beschikbaar is, of eerst alleen in de Verenigde Staten.

Bron:Android Police