1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het een belangrijk probleem in de Windows 10 Anniversary Update heeft opgelost. Namelijk het vastlopen van Windows 10 bij het inlogscherm, met de patch die nu beschikbaar is gekomen is dat probleem verleden tijd. Andere problemen die de Windows 10 Anniversary Update te weeg hebben gebracht moeten nog opgelost worden.

Gebruikers die sinds het installeren van de Windows 10 Anniversary Update met een onbruikbare pc zitten omdat die steeds vastloopt op het inlogscherm, moeten hun Windows 10-installatie terugzetten naar voor de update, zeg maar de normale Windows 10-editie, dit kan door terug te gaan naar een herstelpunt. Daarna kan de Anniversary Update opnieuw worden geïnstalleerd en werkt de pc wel weer naar behoren.

Als je geheel toevallig twee Administrator-accounts op je pc hebt geïnstalleerd is het terugzetten van een oud herstelpunt niet nodig en zou je moeten kunnen inloggen op je andere account om via die weg de nieuwste Windows 10-updates te downloaden en te installeren en ook dan zal het probleem zijn opgelost.

Daarmee heeft Microsoft het meest lastige en complexe probleem uit de weg geruimd. De vraag is nu wanneer andere problemen worden opgelost. Nog steeds zien wij mensen klagen over bijvoorbeeld niet werkende Amazon Kindle-e-readers.