2min

Gisteren is de Windows 10 Anniversary Update officieel beschikbaar gekomen, maar het duurde nog even voordat Windows Update ook de nieuwe versie wilde binnenhalen. Microsoft is nu inmiddels begonnen met de verspreiding van de grote update.

Windows 10 bestaat nu 1 jaar en daarmee is het tijd voor alweer de twee grote update van het besturingssysteem, al moeten we erbij vermelden dat deze update wel een stukje groter is dan de eerste update die in november vorig jaar verscheen.

Windows 10 is inmiddels een volwassen besturingssysteem met een marktaandeel van ruim 20 procent. Windows 7 is nog steeds het meest populaire besturingssysteem, maar Microsoft heeft het afgelopen jaar zijn best gedaan om daar verandering in te brengen. Een jaar lang heeft iedereen de tijd gehad om gratis te upgraden, die periode is nu voorbij, al slaagde wij er twee dagen geleden nog in om gewoon te upgraden.

Met de Anniversary Update zet Microsoft opnieuw een stap voorwaarts, er zijn enkele belangrijke features toegevoegd, zoals betere ondersteuning voor stylus-pennen, de nodige verbeteringen voor gamers, visueel is het besturingssysteem ook op een aantal punten verbeterd en de Edge-browser begint eindelijk echt vorm te krijgen. Zo is er nu ondersteuning voor browserextensies, wat de populariteit van de browser vast ten goede gaat komen.

De meeste mensen zullen nog niet geupgrade zijn naar de nieuwe versie, je kan daarop wachten, in deze dagen zal Microsoft vanzelf de update gaan binnenhalen, maar je kan er ook voor kiezen om via Windows Update zelf te zoeken en de update binnen te halen. Op die manier beschik je dan net even wat sneller over de nieuwste versie en features.