1 min

Microsoft komt met drie grote veranderingen aan de mogelijkheden van Outlook.com. Vanaf vandaag is het onder meer mogelijk om binnen Outlook gebruik te maken van Google Drive, Facebook en maakt men het delen van bijlagen binnen groepsgesprekken makkelijker.

De ondersteuning van Google Drive maakt het mogelijk om documenten vanaf die dienst te delen, ontvangen en te wijzigen binnen Outlook. Dat was al mogelijk in de mobiele apps die Microsoft voor iOS en Android ontwikkeld heeft, maar nu is de functionaliteit dus ook uitgebreid naar de browservariant van de dienst. Het is zelfs mogelijk om een mail te openen en tegelijk een Google Drive document te bewerken.

Microsoft heeft verder nieuwe functionaliteit toegevoegd in combinatie met Facebook. Vorig jaar nog werd dat geschrapt, maar nu wordt het weer mogelijk om foto’s op Facebook te delen buiten de vriendenlijst. Daarvoor moeten gebruikers hun Facebook-account direct koppelen aan Outlook.com, waarna het mogelijk is om foto’s vanaf Facebook direct als bijlage te verzenden.

De laatste wijziging die Microsoft maakt aan Outlook.com draait om de optie om bijlagen toe te voegen aan lange gesprekken. Dit wordt vooral gemakkelijker gemaakt: gebruikers kunnen nu door een centrale lijst van bijgevoegde documenten zoeken, in plaats van elke losse mail in een langer gesprek te moeten bekijken.

De nieuwe functies worden uitgerold met de update van Outlook.com, en zal dus niet direct voor iedereen beschikbaar zijn. In de toekomst kan er verder nog meer verwacht worden: Microsoft werkt nu al enige tijd aan een compleet herontwerp van de e-maildienst.