Microsoft verbetert Outlook voor web en Office 365

Microsoft heeft de webversie van Outlook flink onder handen genomen, zowel de gratis versie op Outlook.com als Outlook voor Office 365 zijn aangepast. Zo is er nu een taakbalk om sneller te schakelen tussen e-mail, agenda en contacten, maar kunnen ook mailtjes worden vastgepind aan de bovenkant van het scherm, zodat je die later snel kan beantwoorden.

De meest gebruikte applicatie binnen Office 365 is ongetwijfeld Outlook, het afhandelen van e-mail is voor veel zakelijke gebruikers nog steeds het belangrijkste, daarna ongetwijfeld gevolgd door Word en Excel. Microsoft heeft nu de nodige verbeteringen doorgevoerd binnen de webversie van Outlook.

De verbeteringen zijn echter niet puur en alleen voor Office 365-abonnees, ook gebruikers met een Outlook.com-adres of een oud Hotmail-adres kunnen gebruik maken van de verbeteringen.

Microsoft verbetert Outlook voor web en Office 365 Microsoft verbetert Outlook voor web en Office 365 Microsoft verbetert Outlook voor web en Office 365

Naast het sneller schakelen tussen e-mail, contacten, agenda en taken zijn er ook kleinere subtiele visuele wijzigingen. Het onderwerp van een e-mail is groter en prominenter geworden, berichten zijn nu makkelijker te lezen in het leesvenster. In een agenda zijn de knoppen om een afspraak in te plannen prominenter aanwezig.

Verder is het nu mogelijk om e-mails vast te pinnen bovenaan de lijst met nieuwe e-mails, zodat je deze eenvoudig op een later tijdstip kan terugvinden en beantwoorden. Ook is de manier hoe Outlook omgaat met afbeeldingen in e-mails flink onder handen genomen. Gebruikers kunnen nu nog makkelijker afbeeldingen toevoegen aan e-mails en deze vervolgens ook schalen en roteren. Het is zelfs mogelijk om effecten toe te passen zoals een schaduw of een rand rond de afbeelding. Ook heeft Microsoft ondersteuning voor de nodige emoticons toegevoegd aan Outlook.

Microsoft verbetert Outlook voor web en Office 365 Microsoft verbetert Outlook voor web en Office 365 Microsoft verbetert Outlook voor web en Office 365

Tot slot is de mobiele website van Outlook flink op de schop gegaan. Microsoft laat weten dat het voor alle mobiele platformen apps heeft die goed overweg kunnen met Outlook, maar dat het voor gebruikers die in hun mobiele browser hun e-mail willen controleren dit nu veel beter mogelijk is. De mobiele site van Outlook.com heeft de nodige verbeteringen ondergaan.

Alles bij elkaar probeert Microsoft weer een dominante speler te worden in de afhandeling van e-mails van gebruikers. Het geeft daarmee nu flink tegengas tegen een partij als Google met Gmail.

Bron:Microsoft