1 min

Microsoft werkt al enige tijd aan een nieuwe online dienst waarmee bedrijven en werknemers beter kunnen samenwerken. Een aantal jaar geleden werd Yammer nog overgenomen door Microsoft met hetzelfde doel. Inmiddels is Microsoft voorbij gestreefd door de startup Slack. Recent kwam Facebook ook met Workplace om hetzelfde te bereiken.

Het leek er de afgelopen maanden op dat Microsoft gekozen had voor de naam Skype Teams, maar heeft nu besloten om er toch Microsoft Teams van te maken. In onze optiek misschien ook wel een betere naam, bij Skype wordt over het algemeen eerst gedacht aan bellen, videobellen en dergelijke, niet zozeer aan samenwerken.

De grote vraag is nu wanneer Microsoft Teams het levenslicht zal zien. Hert meest voor de hand ligt een Office-evenement dat Microsoft volgende week gaat organiseren. Het ligt ook voor de hand dat Microsoft Teams zal worden geïntegreerd in Office 365, waarschijnlijk in combinatie met Sharepoint Online.

Op Twitter is een afbeelding opgedoken van Microsoft Teams, terwijl de downloadlink naar de app nog doorverwijst naar teams.skype.com, mogelijk is de naamwijziging pas recent doorgevoerd binnen het bedrijf. Verder lijkt het erop dat Microsoft Teams gelanceerd zal worden met een Windows- en Mac-applicatie. De Android en iPhone-app zouden pas later op het programma staan.