VMware zet in op optimalisatie multicloud met Cloud Smart-strategie

VMware zet in op optimalisatie multicloud met Cloud Smart-strategie

VMware heeft een nieuwe Cloud Smart-strategie en een portfolio Cross-Cloud-diensten geïntroduceerd. Hiermee moet het voor klanten makkelijker worden applicatieomgevingen in meerdere cloudomgevingen te beheren.

Volgens de virtualisatiegigant kunnen bedrijven tegenwoordig de multicloud niet meer vermijden. De meeste applicaties draaien nu in gedistribueerde cloudomgevingen. VMware constateert zelf dat driekwart van bedrijven gemiddeld hun applicaties en bijbehorende data in twee cloudomgevingen hebben staan. Iets minder dan de helft hiervan gebruikt zelfs drie cloudomgevingen.

Voordelen van de multicloud zijn onder meer het sneller kunnen uitrollen van applicaties, een hogere flexibiliteit en meer bescherming tegen uitval. Wel zijn dit soort omgevingen complexer en meer gedistribueerd dan oude legacy-omgevingen. Dit brengt meer beheercomplexiteit, meer risico’s, een tragere uitvoer en meer kosten met zich mee.

Cloud Smart wordt nieuwe strategie

Het gaat volgens VMware niet meer om dat bedrijven zich op ‘cloud first’ moeten richten, maar juist op het slim inrichten van hun cloudomgevingen of ‘cloud smart’. VMware wil dit voor bedrijven nu aanpakken en introduceert hiervoor nu de Cloud Smart-strategie. Met deze strategie wil de virtualisatiespecialist zijn klanten nu alle mogelijkheden bieden de juiste cloudomgeving te kiezen voor hun zakelijke doelen.

Introductie VMware Cross-Cloud-portfolio

Onderdeel van deze strategie is de komst van het VMware Cross-Cloud-portfolio. Deze geïntegreerde diensten moeten klanten een snellere en slimmere weg bieden naar het opzetten van hun (multi)cloudomgevingen. Hiermee krijgen zij met vrijheid, flexibiliteit en security de mogelijkheden voor het bouwen, draaien en beveiligen van applicaties in verschillende cloudomgevingen.

Concreet bestaan de Cross-Cloud-diensten uit een aantal elementen. Denk aan een dedicated platform voor het bouwen en uitrollen van applicaties, een cloudinfrastructuur voor de uitvoer en het draaien van zakelijke applicaties, tools voor het beheer, monitoring en het kostenbeheer voor cloudomgevingen en security- en netwerkoplossingen voor het verbinden en beveiligen van alle applicaties. Ook wordt een digitale werkomgeving geïntroduceerd waarmee medewerkers van verschillende locaties samen kunnen werken aan het uitrollen en beheer van applicaties. Deze werkomgeving is voorzien van speciale edge-oplossingen voor het uitrollen van op edge-omgevingen gerichte applicaties.

VMware-Croos-Cloud

Samenwerking met partners

Vanzelfsprekend zal VMware op het gebied van zijn Cross-Cloud-portfolio ook gaan samenwerken met diverse partners. Voor deze partners, waaronder resellers, worden diverse programma’s van updates voorzien en komen er ook nieuwe programma’s beschikbaar.