De organisatie achter MySpace geeft aan dat er nog meer banen verloren gaan bij de socialenetwerksite. Vorige week werd al bekend dat MySpace ongeveer dertig procent van alle banen in de VS wilde schrappen, maar ook de internationale kantoren zijn nu niet veilig. Ook hier wordt het personeelsbestand flink uitgedund.

De reorganisatie van MySpace heeft alles te maken met de huidige economische crisis. MySpace had vorige week al aangegeven dat de website ongeveer dertig procent van alle werknemers in de Verenigde Staten wilde ontslaan. Nu wordt ook bekendgemaakt dat er ruim driehonderd mensen, die werkzaam zijn op internationale kantoren, extra ontslagen worden.

De ontslagen vallen deze rond dus alleen op internationale kantoren. In totaal werken er op dit moment 450 internationale werknemers voor MySpace. De website wil dit aantal terug gaan brengen tot 150, waardoor er flink bespaard kan worden op de loonkosten.

De beslissing voor de ontslagronde komt van het bedrijf News Corp., het bedrijf achter MySpace. Tijdens de reorganisatie wordt er gekeken naar de kantoren in Argentinië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Italië, Mexico, Rusland, Zweden en Spanje. Ook in China en Japan zijn er kantoren, maar deze blijven buiten schot.