Volgens anonieme bronnen gaat netwerkbedrijf Cisco binnen enkele weken een grote reorganisatie aankondigen, waarbij 20 procent van het personeel moet vrezen voor hun baan. Het totaal aantal te schrappen werknemers zal tussen de 9000 en 14000 liggen. Er worden wereldwijd ontslagen verwacht.

In 2014 werden er door Cisco ook al zo’n 6000 banen geschrapt en in 2013 ook al 4000, maar deze keer zal het mes dieper worden gezet in de organisatie. Volgens de bronnen wil het bedrijf toekomstbestendiger worden en moet het bedrijf breder worden dan alleen netwerkapparatuur. Een goede stap hierin is afgelopen juni gezet toen het bedrijf CloudLock overnam, dat bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van het netwerkverkeer tussen de locaties van bedrijven en de cloud. Dit is een software-oplossing waar Cisco in de toekomst meer op wil gaan inzetten.

Of er naast alle ontslagen ook wordt gekeken om nieuwe mensen aan te nemen om het bedrijf breder te maken is onduidelijk. Op dit moment heeft Cisco zo’n 73.000 werknemers wereldwijd, binnenkort mogelijk dus een flink aantal minder.

De omzet van Cisco is op dit moment nog volledig afhankelijk van hardwareproducten, waaronder routers, switches en firewalls.