1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Duitsland heeft de positie van grootste gamesmarkt in Europa overgenomen van Groot-Brittannië. Hierbij wordt gekeken naar de verkopen van spellen.

Volgens Media Control GfK International, een bedrijf dat dit soort veranderingen in de industrie volgt, zijn de softwareverkopen in Groot-Brittannië met 20 procent gedaald. Het gaat hier dan over de eerste helft van 2009 vergeleken met de eerste helft van 2008. Door deze daling zou Duitsland de nieuwe nummer één zijn.

Portugal was echter de grootste stijger, met een toename van 16 procent in de verkopen. In Zweden groeide de verkopen met 4 procent en bij ons in Nederland met 2,4 procent. De Italiaanse en Belgische markten zijn bijna onveranderd gebleven, in Frankrijk en Spanje ging het net als in Groot-Brittannië minder goed dan vorig jaar. De grootste release in Europa is Nintendo’s Wii Fit. In Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk is het nog steeds het best verkochte spel sinds het begin van het jaar.

De grote daling in Groot-Brittannië is volgens een contactpersoon van GamesIndustry grotendeels te wijten aan het feit dat er weinig nieuwe kaskrakers zijn uitgekomen in 2009 in Groot-Brittannië. Andere mogelijke oorzaken zijn de slechte koers van de pond, en de daardoor verhoogde prijzen van spellen in Groot-Brittannië.