Vanaf heden is het mogelijk om via het internet een beroep aan te tekenen tegen een verkeersboete, tevens is het mogelijk om een foto van een flitser op te vragen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmorgen bekendgemaakt.

Dankzij de mogelijkheid om online een beroep aan te tekenen neemt het Openbaar Ministerie naar eigen zeggen een hoop administratieve rompslomp weg. Dat geldt voor zowel de burger als het Ministerie zelf. Ook moet deze methode een snellere afhandeling realiseren, burgers weten sneller of hun beroep kans maakt.

"Dit is weer een stap naar een volledige digitalisering van onze dienstverlening," zegt Herman Bolhaar, een topman van het Openbaar Ministerie. Er wordt wel benadrukt dat de kans dat een boete vervalt door de nieuwe aanpak niet zal toenemen.

Bezwaar aantekenen tegen een boete kan via de website van het Openbaar Ministerie, hiervoor is een DigiD en CJIB-nummer benodigd. Middels een machtigingsformulier is het ook mogelijk om voor een ander een beroep aan te tekenen. Het blijft vooralsnog tevens mogelijk om schriftelijk in beroep te gaan.