Microsoft heeft overname van Nokia Devices en Services afgerond

Microsoft is vanaf vandaag officieel eigenaar van Nokia Devices en Services, Nokia heeft zojuist via een persbericht bekendgemaakt dat de verkoop van de bedrijfstak aan Microsoft is afgerond. Nokia verwacht dat de verkoopprijs van 5,44 miljard euro nog iets hoger uit zal vallen.

Nokia heeft laten weten dat gezien de grootte en complexiteit van de transactie er nog wel wat wijzigingen hebben plaatsgevonden. Nokia en Microsoft hebben besloten dat de fabrieken in Chennai in India en Masan in Zuid-Korea niet worden overgenomen door Microsoft. Dit heeft verder geen invloed op de gesloten verkoopovereenkomst.

Het Finse bedrijf heeft laten weten dat de fabriek in Zuid-Korea zal worden gesloten, de 200 werknemers worden ontslagen. Nokia is van plan een programma op te zetten inclusief financiële ondersteuning om zoveel mogelijk werknemers de kans te bieden elders werk te vinden.

Wat er met de fabriek in Chennai gaat gebeuren is nog onduidelijk, Nokia heeft een geschil met de belastingdienst in India en die heeft beslag laten leggen op de bezittingen van Nokia in India. Nu de fabriek in Chennai eigendom van Nokia blijft hebben Microsoft en Nokia besloten een overeenkomst te sluiten waarbij Nokia mobiele producten voor Microsoft zal produceren.

Vanaf vandaag zullen alle toekomstige Asha-, Lumia- en X-smartphones worden uitgebracht door Microsoft. In totaal neemt Microsoft ook zo’n 32.000 werknemers over van Nokia, waarmee het aantal Microsoft-werknemers stijgt van ongeveer 101.000 naar 133.000.

Bron:Nokia