1 min

Op zaterdag 23 oktober 2004 vindt het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Programmeren (NKP) in Utrecht plaats. Honderdveertig programmeurs, ingedeeld in studenten- en bedrijventeams, strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Programmeren’.

Machten van twee
Begin oktober zijn regionale voorrondes gehouden. De beste teams hieruit nemen deel aan het NKP. Ieder team bestaat uit drie personen en heeft één computer tot haar beschikking. Binnen vijf uur moeten negen opgaven opgelost zijn. De opgaven zijn bedacht door studenten van de Universiteit Utrecht die al jaren deelnemen aan programmeerwedstrijden en in 2003 de Top-3 vormden van het NKP. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs gaan naar huis met ‘binaire’ geldprijzen van respectievelijk 512, 256 en 128 euro. Deze bedragen komen overeen met machten van twee, die veel gebruikt worden in de informatica. De winnaar van de bedrijventeams draagt straks de titel "Bedrijfskampioen". Kijk voor meer informatie over de voorbeeldopgaven, het dagprogramma en de richtlijnen voor de wedstrijd ook op de website www.nkp.nl.

Nederlands Kampioenschap Programmeren
Het Nederlands Kampioenschap Programmeren vindt plaats op zaterdag 23 oktober, vanaf 12.00 uur in het Buys Ballot-Laboratorium op universiteitscentrum De Uithof, adres Princetonplein 5 te Utrecht. Het NKP wordt door de Utrechtse studievereniging A-Eskwadraat georganiseerd in samenwerking met het Instituut Informatica en Informatiekunde van de Universiteit Utrecht. ICT-dienstverlener Sogeti Nederland B.V. is dit jaar hoofdsponsor van het kampioenschap.