Microsoft heeft plannen om haar Live service uit te gaan breiden met een virtuele harde schijf voor elke gebruiker van de dienst. Dat heeft Ray Ozzie van Microsoft laten weten in een interview met Fortune Magazine.

De service, genaamd Live Drive, moet het hart gaan worden van de Live service. "Met Live Drive kun je altijd en op elk apparaat beschikken over al je informatie, of het nou films, muziek, belastinginformatie of een videoconferentie met je oma is," aldus Ozzie.

Ozzie liet ook weten dat hij daarvoor de uitgebreide serverparken van Microsoft wil gaan gebruiken. "Alles wat we doen, zou ook aanwezig moeten zijn op het internet," aldus Ozzie. Het lijkt erop dat de Live Drive ook een pasklaar antwoord moet worden op de gelijksoortige GDrive dienst die concurrent Google hoogstwaarschijnlijk zal gaan introduceren. Deze functie is nu al min of meer mogelijk met een tooltje die de grote Gmail inboxen omtovert tot virtuele harde schijf.

Het is niet ondenkbaar dat Microsoft haar huidige en toekomstige Live componenten zal gaan koppelen aan Live Drive, maar hoe dat precies gaat uitpakken blijft nog afwachten.